sâmbătă, septembrie 24

Sōichirō, bunicul lui Asimo

Sōichirō s-a născut în Hamamatsu, într-o familie obişnuită, impărtindu-şi copilăria între joacă şi ajutorul pe care i-l dădea tatălui sau în atelierul de reparaţii pentru biciclete al familiei. Mama sa lucra şi ea ca ţesătoare, motiv pentru care familia nu a avut timpul şi puterea de a se ocupa în mod special de educaţia sa, astfel încât atunci când se hotărăşte să plece de acasă, la cinsprezece ani, la Tokyo, Sōichirō era un tânăr care nu putea avea prea mari pretenţii de la viaţă. Şase ani i-au trebuit pentru a-şi face ucenicia, după care se întoarce acasă şi îşi porneşte propria afacere cu un service auto.

Temacitatea şi seriozitatea lui au făcut ca după alţi nouă ani să ajungă în situaţia de a fi furnizor pentru fabricanţii de motoare, iar după alţi unsprezece să înfiinţeze propria companie producătoare de motociclete.

Tot ceea ce a urmat nu a fost altceva decât istorie, una mai mult decât fabuloasă, în prezent fiind unul dintre numele greu dintre multinaţionalele lumii. Sōichirō a reuşit să facă din numele său un brand care pare că nu mai are limite.

Sōichirō Honda este bunicul lui Asimo.
.

Niciun comentariu:

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner