miercuri, aprilie 4

Şcoala altfel – la SMURD – 2%


Proiectul ar fi interesant daca nu ar fi perceput ca o activitate optionala, ca o umplutura cu ceva a ultimei saptamani de scoala inaintea sarbatorilor pascale. Cum s-ar spune, in saptamana aceasta se renunta la programa obisnuita, accentul fiind pus pe excursii in natura, vizite la diverse obiective prin care copiii sa ia contact cu lumea concreta, cu frumusetile si cu neajunsurile ei, sa fie partasi la bucatile din rutina cotidiana care fac societatea sa functioneze.

Grupa noastra, a buburuzelor, si-a inceput saptamana cu (poate) locul cel mai fascinant pentru mintile lor curate, nevinovate: SMURD Targu Mures. Beneficiind de bunavointa unuia dintre stalpii acestei citadele a solidaritatii umane, medicul Simona Bratu, i-am vizitat pe cei care salveaza vieti, zi de zi, cu aerul unei normalitati care pare sa nu mai existe. De cele mai multe ori nestiuti, oamenii acestia sunt atunci cand lucreaza chiar “Mana lui Dumnezeu”…

Am plecat de acolo avand fiecare in mana cate un calendar prin care Fundatia pentru SMURD ne reaminteste faptul ca putem sa sprijinim aceasta perla a sanatatii romanesti redirectionand 2% din impozitul pe care il platim.

Uneori, chiar acesti 2% pot face diferenta dintre viata si moarte! 2%, atat!
.

Niciun comentariu:

Unde iți trimit depeșă?

Vreau adresa ta de e-mail:

Delivered by FeedBurner